Tijgernieuws

Er is goed en slecht nieuws te melden over Sandro en Carla, de twee tijgers die we konden redden uit een verlaten Spaanse zoo.

We zullen beginnen met het slechte nieuws. Onze trouwe volgers weten dat de medische toestand van de vrouwelijke tijger, Carla, zorgwekkend was. Haar bloedwaarden waren helemaal niet goed en haar slechte ogen vielen natuurlijk onmiddellijk op. Na een verblijf van 30 dagen in onze quarantaine en een intense behandeling, werd opnieuw bloed getrokken en bleken de waarden van haar lever en nieren amper verbeterd. Ook haar ogen werden opnieuw onderzocht en de diagnose was bijzonder negatief: Carla lijdt voortdurend pijn en haar ogen waren helaas niet meer te behandelen.  Na veel wikken en wegen werd besloten om Carla uit haar lijden te verlossen...

Met tijger Sandro gaat het gelukkig wel de goede kant op. Hij is in goede gezondheid en heeft sinds gisteren zijn quarantaineverblijf ingeruild voor een mooie buitenkooi. Het was fantastisch om te zien hoe Sandro zijn nieuwe kooi ontdekte, ging baden in zijn drinkpoel, zijn nagels aan een boomstam scherpte en de verschillende ligplaatsen ontdekte. Nu het duidelijk is dat Sandro zijn weg alleen (zonder Carla) zal verderzetten, kunnen we op zoek gaan naar een geschikte nieuwe thuis voor dit prachtige dier. 

Tijger Sandro en vele andere wilde dieren zijn te bezichtigen tijdens onze

OPENDEURDAGEN, de eerste 3 zondagen van september! 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..