Tina naar de dierenarts...

Vandaag werd Tina verdoofd voor een medisch onderzoek bij onze dierenarts Stef Michels. Ze heeft veel last van artrose en kan zich amper voortbewegen. Ook merkten we dat Tina haar rechterarm nauwelijks gebruikt.
Daarom werden vandaag röntgenfoto's genomen van haar arm, haar bekken en eveneens van een achterpoot die er ook niet zo goed uitzag.
De resultaten zullen snel uitsluitsel brengen over Tina's lichamelijke gezondheid. Dan kunnen we een diagnose stellen en een eventuele behandeling overwegen.

Het gaat overigens goed met de dagelijkse verzorging van de chimpansees. Tina is een echte lieverd en doet geen vlieg kwaad. Nakima is ook erg lief, ze deelt bijvoorbeeld haar voedsel met haar verzorgers , maar onbetrouwbaar zodat we steeds erg goed moeten uitkijken.
 

Tina naar de dierenarts...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..