Torteltje op valentijn

Vandaag kregen we ons eerste jonge vogeltje van 2015 binnen. Of het nu toeval is of niet weten we niet maar het is een tortelduifje en dat op valentijn!

Het is zover, het eerste jonge vogeltje van het jaar is binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. Het is een tortelduifje geworden. Het is niet verwonderlijk dat het om een Turkse tortel gaat. Deze vogeltjes broeden het hele jaar door en worden dan ook tijdens elk seizoen van het jaar binnengebracht in het opvangcentrum.

Dit vogeltje heeft echter pech gehad en is te vroeg uit het nest gevallen. Hierna werd het diertje door een hond naar haar baasje gebracht. Deze was gelukkig zo slim om het vogeltje binnen te brengen in het Natuurhulpcentrum, het diertje is namelijk gewond en kan nog niet zelfstandig naar eten zoeken. Het zal dus bij ons moeten opgroeien en revalideren. Samen met een jong haasje zijn zij de eerste jonge dieren van 2015.

Torteltje op valentijn

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..