Trailcams te koop!

Sinds kort verkopen we in het Natuurhulpcentrum ook trailcams, bekend van het één-programma "Dieren in Nesten"!

Naast verrekijkers en telescopen bieden we als één van de weinige winkels sinds kort ook de zogenaamde "trailcams" aan. Deze gecamoufleerde camera's zijn speciaal gemaakt om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken, of om na te gaan welke dieren in een bepaald gebied voorkomen.

Bedoeling is dat de camera ergens opgehangen wordt (tegen een boom bijvoorbeeld). Wanneer een dier voorbijloopt (bewegende warmte), worden foto's of filmpjes gemaakt. 's Nachts, of bij te weinig licht, schakelt de camera automatisch over op infrarode beelden, zodat nachtactieve dieren, zoals de meeste zoogdieren, ook mooi te zien zijn.

De mogelijkheden van zo een camera zijn wekelijks te zien in het nieuwe seizoen van "Dieren in Nesten" (elke zaterdag om 20u10 op één), waar onze bioloog Frederik op verschillende locaties in België camera's ophangt om zo de inheemse natuur te ontdekken.


Met dezelfde camera werd bijvoorbeeld ook de eerste wolf in België in meer dan 100 jaar gefilmd!

De instellingen van de camera zijn volledig naar wens aanpasbaar:

- foto's in hoge resolutie van 3, 5 of 8 MP

- filmpjes met geluid

- Infrarode beelden 's nachts of in slechte lichtomstandigheden dankzij 32 infrarode LED-lichtjes

- mogelijkheid om datum en tijd weer te geven op de foto of film

- lengte van de filmpjes zelf in te stellen

- extreem lange levensduur van de batterijen: ongeveer 1 jaar met 8 AA-batterijen

- De camera wordt geleverd met een beschermende metalen omhuizing.

De Bushnell Trophy Cam is in onze Natuurhulpcentrum-winkel te verkrijgen voor de spotprijs van 295,- inclusief de metalen omhuizing!

Voor meer info kan je altijd terecht op onze website www.natuurhulpcentrum.be, of kan je ons telefonisch contacteren op het nummer 089/854906.

Trailcams te koop!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..