Vos met borstkanker

15 januari 2022

Vos met borstkanker

Deze week slaagde Dierenarts Matty erin succesvol een tumor te verwijderen bij een vos. 

Het dier werd binnengebracht door de Nederlandse Dierenbescherming als verkeersslachtoffer. Ten gevolge van de slag was de vos haar coördinatie en zicht kwijt. Maar tijdens de checkup werd er ook een vreemd gezwel aan de tepel aangetroffen. Vermoedelijk ging het om een tumor. Omdat de gevolgen van de aanrijding het meest dringend waren, werd de vos hier eerst voor behandeld. Na enkele dagen keerde het zicht en de coördinatie gelukkig terug en kon de dierenarts verder aan de slag met het gezwel.

Onderzoek wees uit dat het om een melkkliertumor ging. De vos, een vrouwtje, had dus borstkanker. Gelukkig werden er verder geen uitzaaiingen gevonden waardoor het gezwel operatief verwijderd kon worden. Een klus voor dierenarts Matty. Hij voerde de succesvolle operatie uit.

De vos blijft nog enkele dagen ter observatie in ons centrum en indien er geen complicaties optreden, zal het dier terug naar de natuur kunnen. Hiervoor werken we samen met de Dierenbescherming in NL die de vos op de exacte vindplaats zullen vrijlaten.


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!