Twee jonge reeën

Vandaag werden er twee reekalfjes binnengebracht in ons opvangcentrum.

Eén jong ree liep al de hele dag te piepen en te roepen op zijn moeder. Het kleintje liep rusteloos rond op een braakliggend terrein. Buren hielden alles nauwlettend in de gaten en namen contact op met het Natuurhulpcentrum. Omdat er de afgelopen 10u geen moeder meer was komen opdagen werd aangeraden het reekalfje naar Opglabbeek te brengen.

Het ander jong ree kwam via dierenbeschermingsvereniging Veewyde uit Brussel bij ons terecht. De moeder was doodgebeten door een loslopende hond en ook het jong werd gekwetst.

Beide dieren worden samen met het al aanwezige reekalfje nu verder grootgebracht door onze medewerkers. In eerste instantie krijgen de jongen een elektrolytenoplossing om daarna over te schakelen op speciale melk. Een jong ree grootbrengen is specialistenwerk, probeer het dan ook nooit zelf.

Twee jonge reeën

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..