Twee kerkuilen en een woestijnbuizerd in beslag genomen...

Gisteren werden door het Natuurhulpcentrum twee kerkuilen en een woestijnbuizerd opgevangen die na een huiszoeking door politiediensten in beslag werden genomen. De eigenaar bleek niet te beschikken over de juiste papieren.

Trouwe lezers van de website hebben het al vaker gelezen. Geregeld vangen we in het Natuurhulpcentrum "tamme" roofvogels, en vooral kerkuilen, op die door zogenaamde valkeniers als huisdier werden gehouden.

Dat het houden van die dieren voor problemen zorgt maken we wekelijks mee. Vogels die na ontsnapping verstrikt raken in struiken of bomen met hun riempjes, verzwakte dieren die maar moeilijk een prooi konden vinden,... Allemaal erg triestige verhalen.

Gisteren kregen we weer 3 vogels binnen: 2 kerkuilen en een woestijnbuizerd. Kerkuilen mogen alleen gehouden worden na voorlegging van bepaalde documenten die bewijzen dat de vogel van legale oorsprong is, en niet uit het wild is gevangen. De eigenaar kon deze gegevens niet voorleggen, dus werden de dieren in beslag genomen. Ook de woestijnbuizerd die op een blok hout aan een riempje zat was niet in orde.

De dieren verblijven op dit moment nog bij ons, tot de rechter bepaalt wat er verder met de dieren mag gebeuren. Wij hopen alleszins dat de dieren een rooskleurigere toekomst tegemoet gaan dan een donker hok in een achtertuintje...

Twee kerkuilen en een woestijnbuizerd in beslag genomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..