Twee reeën gered uit slibbekken...

Namiddag kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep van de brandweer uit Leuven. Zij waren gebeld om twee reeën te bevrijden uit een waterzuiveringsbekken van Aquafin. Maar omdat de dieren niet in direct levensgevaar waren besloten ze af te wachten tot onze medewekers ter plaatse waren met de nodige transporteerkisten.

Onmiddellijk vertrok een ploeg richting Leuven om de twee dieren te redden. Eén ree zat vast in een betonnen goot, het andere zat tot het middel weggezakt in het stinkende rioolslib.

Onze medewerkers ter plaatse konden het ree in de goot gemakkelijk bevrijden. Het dier werd snel in de transporteerkist geladen om tot rust te komen. Het andere dier zat diep in het slib vast en moest er met twee personen worden uitgeholpen.

Beide dieren zaten onder de stinkende modder, maar bleken verder niet gekwetst. Ze konden dan ook snel in een naburig bos worden vrijgelaten. En onze medewerkers... moesten bij thuiskomst onmiddellijk onder de douche...
 

Twee reeën gered uit slibbekken...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..