Twee roofvogels gered...

Vandaag trokken onze medewerkers tweemaal op pad om roofvogels te bevrijden uit een benarde situatie.

De eerste roofvogel die hulp nodig had was een sperwer die al enkele dagen in de fabriekshal van Ravago in Arendonk rondvloog. Eenmaal een sperwer in een hal terecht komt durft die vaak niet meer langs een poort naar buiten vliegen vanwege de draaiende machines, rondrijdende heftrucks, werknemers,...

Met twee telescopische stokken van 9m en een mistnet slaagden onze medewerkers er in een mum van tijd in om de sperwer te vangen. De vogel was niet gekwetst en kon dus onmiddellijk worden vrijgelaten.

In de namiddag moest onze interventieploeg op pad voor een bosuil die in een schouw vastzat. Mensen in Lummen hoorden al enkele dagen geritsel en geroep in hun schoorsteen. Blijkbaar was een uil in de schoorsteen gevallen en zat de partner boven op de schouw te roepen.

De uil werd uit de schouw gevist met kleefband en om de kleefresten te verwijderen moest de uil mee naar Opglabbeek. Na het weekend kan de bosuil worden vrijgelaten in Lummen, zodat het koppeltje terug herenigd is. Op de schouw werd een roostertje gelegd zodat er nooit nog een vogel kan invallen.

Foto bosuil: Nanuska Beutels

Album 'twee roofvogels gered'

Twee roofvogels gered...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..