Twee Spaanse tijgers gered...

Sinds vanmorgen verblijven er twee Spaanse tijgers in onze opvang. Het koppel, Sandro en Carla, zijn afkomstig uit een gesloten dierentuin in Ayamonte (Spanje).

Sinds begin dit jaar is de dierentuin van Ayamonte gesloten. De meest gezonde dieren werden verkocht aan geïnteresseerde dierentuinen, maar een aantal dieren bleef ter plaatse in de miserie zitten.

De situatie verergerde zienderogen en de Spaanse dierenrechtenorganisatie probeerde mee te helpen met het herplaatsen van de dieren. Hoewel het Natuurhulpcentrum met plaatsgebrek kampt, wilden we echt iets betekenen voor deze dieren in een uitzichtloze situatie en besloten we om Sandro en Carla, twee tijgers, op te vangen.

Door de drukte in ons centrum waren we zelf niet in staat de dieren op te halen in Spanje, en stelde de Spaanse dierenrechtenorganisatie een gespecialiseerde transporteur (Zootransfer) aan die de tijgers naar Oudsbergen zou brengen. Vanmorgen arriveerde Zootransfer om 8u met Sandro en Carla. Het uitladen van de tijgers duurde welgeteld één uur. Vooral Carla, die een slecht zicht heeft ten gevolge van cataract, had moeite om uit haar transportkist te stappen.

Beide dieren zijn ondertussen veilig en wel in hun quarantaineverblijf. Ze staan onder toezicht van onze dierenarts en zullen minstens een maand in afzondering blijven totdat de quarantaineperiode voorbij is. Dan verhuizen ze naar een buitenkooi en kan de zoektocht naar een nieuwe, definitieve thuis beginnen. 

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..