Twee verwaarloosde leeuwen uit Frankrijk...

Vanavond kwamen er twee verwaarloosde leeuwen aan uit Frankrijk. Het duo, een leeuw en een leeuwin, verbleven in erbarmelijke omstandigheden bij een failliete 'animal handler'.

De dieren werden ingezet voor films en documentaires en zijn eigendom van een bekende Franse 'animal handler'. Zijn bedrijf ging echter falliet en de man geraakte aan lager wal. Zijn dieren leden ook onder het fallissement en de Franse dierenorganisatie 30 Millions d'Amis trok aan de alarmbel. 

 Ze zochten dringend opvang voor de zwaar verwaarloosde dieren in het park. Het Natuurhulpcentrum ging de uitdaging aan en besloot de twee leeuwen die er het ergst aan toe waren, op te vangen. Gisteren trokken twee medewerkers naar Frankrijk en vanmorgen slaagden ze er succesvol in de leeuwen zonder verdoving in te laden.

 Vanavond kwamen de dieren aan en werden ze in onze quarantaine gehuisvest. Er zal nu eerst gekeken worden naar de gezondheid van de oude dieren. Het hele avontuur kan je morgen volgen op TVL, een reporter ging immers mee met deze reddingsactie.

 

 

Een reporter van TVL ging met ons mee en maakte deze sprekende reportage. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..