Twee wolven en acht berberapen...

2 juni 2015

Twee wolven en acht berberapen...

Gisteren zijn onze medewerkers in de omgeving van Parijs twee wolven gaan ophalen.

De Franse authoriteiten hadden weet van een groep wolven die illegaal waren verkocht, maar het was onduidelijk waar de dieren precies naartoe waren gegaan.

Vorige week doken er twee dieren op bij een particulier uit de omgeving van Parijs. Samen met de Franse authoriteiten gingen we gisterenmorgen naar de eigenares. Het was duidelijk dat de dieren zonder de nodige documenten werden gehouden, dus werd er overgegaan tot een inbeslagname. Gelukkig werkte de eigenares goed mee en plaatste ze de dieren zelf in de transporteerkist waardoor de stress voor de dieren minimaal bleef.

Naast deze twee wolven namen we ook 8 berberapen mee. Deze kwamen uit de dierentuin waar we een tijd geleden de leeuw, sneeuwluipaarden en nog een aantal andere dieren zijn gaan halen na de sluiting van de dierentuin. Alle dieren werden toen weggehaald, behalve een grote groep berberapen. Zij zaten in een grote buitenkooi waar het onmogelijk was ze allemaal te vangen met schepnetten. Eén voor één probeert men ze nu daar in een vangkooi te lokken. Vijf van de acht dieren gingen rechtstreeks door naar onze collega's van Stichting Aap, drie verblijven bij ons in quarantaine.

Twee wolven en acht berberapen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!