Tweede slechtvalk uit Mol terug vrij...

De slechtvalk uit Mol die bijna 2 weken geleden in het Natuurhulpcentrum werd binnengebracht werd gisteren terug vrijgelaten in de buurt van de elektriciteitscentrale.

Op korte tijd vingen we 2 slechtvalken op die vast kwamen te zitten in een schoorsteen van de elektriciteitscentrale van Mol. De eerste slechtvalk, een vrouwtje dat binnnengebracht werd op 2 maart, kon enkele dagen later terug vrijgelaten worden.

Iets later, op 21 maart, brachten werknemers van de elektriciteitscentrale een mannetje binnen. Dit mannetje was verzwakt en uitgedroogd, en moest een tijdje in het Natuurhulpcentrum blijven. Door het steengruis in de schoorsteen waren ook de ogen wat geïrriteerd geraakt. Dit alles kon gelukkig vrij snel opgelost worden, en gisteren was ook voor deze slechtvalk het moment gekomen voor zijn vrijlating.

Enkele medewerkers reden naar de elektriciteitscentrale, waar de vogel werd gelost. Al heel snel kwam een tweede slechtvalk op het mannetje af (zie foto). Waarschijnlijk was dit het vrouwtje van enkele weken geleden!

We hopen uiteraard dat het koppel ook dit jaar weer voor enkele jongen kan zorgen, om zo de slechtvalkenpopulatie in België wat op te krikken!

Tweede slechtvalk uit Mol terug vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..