Uilen vrijlaten...

Nadat we afgelopen zondag al heel wat dagroofvogels hebben vrijgelaten is het nu de beurt aan een aantal uilen.

Het merendeel van de uilen die worden vrijgelaten komende zaterdag zijn als nestjong binnengekomen. Bij harde windstoten of felle regenbuien kunnen de uilskuikens uit hun nest vallen. Als ze geluk hebben worden ze door voorbijgangers of wandelaars gevonden en binnengebracht in ons opvangcentrum.

Zo moesten we afgelopen voorjaar en zomer heel wat kerkuilen, steenuilen en bosuilen opvangen, verzorgen en grootbrengen. Nu de jonge uilen allemaal hun volledige verenkleed bezitten, leren we ze in grote vliegkooien jagen op levende muizen. Instinctief gaan ze zo'n muis kunnen vangen, maar ze moeten vooral wat behendigheid en coördinatie leren.

Komende zaterdag 26 september is de grote dag voor deze prachtige nachtroofvogels. Wie graag naar hun vrijlating komt kijken is van harte welkom om 19u30 op de parking van de Weerstandskapel te Rotem (kruising Brugstraat-weerstandersweg).

SAMENVATTING:

WAT? Vrijlating van gerevalideerde kerkuilen en bosuilen

WANNEER? Zaterdag 26 september om 19u30

WAAR? Parking Weerstandskapel Rotem (Brugstraat)

Uilen vrijlaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..