Uitgezet everzwijn verongelukt langs drukke weg...

Gisterenavond werden onze medewerkers opgetrommeld voor een aangereden everzwijn. Het dier werd door een fietser gevonden langs de 'Boslaan' in Dilsen-Stokkem.

Het dier, een mannetje van ruim 100kg zwaar,lag langs de weg en vertoonde duidelijk verwondingen van een aanrijding. Opmerkelijk is echter een scheur in het oor van het zwijn.

De scheur is mogelijk het gevolg van een oorlabel dat losschreurde. Everzwijnen vechten nogal eens met elkaar, maar het lijkt ondenkbaar dat een everzwijnoor op die plaats en op zo'n manier scheurt door een gevecht.

Is dit een zoveelste bewijs dat er wel degelijk 'tamme' everzwijnen werden uitgezet in Limburg? Waarschijnlijk is dit één van de eerste everzwijnen die werden uitgezet door de jagerij.

Het Agentschap voor Natuur en Bos nam het dier alleszins mee voor verder onderzoek. Hopelijk weten we binnenkort meer...
 

Uitgezet everzwijn verongelukt langs drukke weg...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..