Update bouwwerken

Graag houden we jullie via deze website op de hoogte over de vorderingen van onze nieuwbouw. Er is immers weer vanalles veranderd...

Zo is de CV installatie ondertussen opgestart en kunnen we dus werken in een lekker warm gebouw. Onze nieuwe vleugel werd heel goed geïsoleerd. Daardoor slagen we erin met een houtvergassingsketel en een buffervat ons hele gebouw warm te stoken.

De firma Mathieu Gijbels deed de laatste afwerkingen aan de binnenzijde, maar het meest opvallend is het hekwerk dat men sinds deze week aan het plaatsen is. Aan de buitenzijde is dat hekwerk zwart gekleurd zodat bezoekers gemakkelijker in de kooien kunnen kijken. Aan de binnenzijde, de dienstgang, is het hekwerk enkel gegalvaniseerd om kosten te besparen.

Ook onze eigen technische dienst heeft afgelopen weken erg hard gewerkt met het plaatsen van elektrische leidingen, lampen, stopcontacten, schakelaars,... Ook onze schrijnwerkers hebben al heel wat werk verzet. Zo werden er houten tussenwanden geplaatst om op de bovenverdieping 3 verschillende kamers te maken voor intensieve zorgen. En werden er wanden geplaatst om de egelrevalidatieruimte op te delen.

Het is nu wachten op de verdere plaatsing van het hekwerk en de installatie van de keukens. We verwachten het gebouw te kunnen openen op 1 mei. Maar daarover verneemt u later meer...

Album 'update bouwwerken maart 15'

Update bouwwerken

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..