Update over de boomvalk...

Het jonge boomvalkje dat enkele dagen geleden in het Natuurhulpcentrum werd binnengebracht heeft gezelschap gekregen van een soortgenoot.

Enkele dagen geleden berichtten we dat we een jonge boomvalk opvingen in het Natuurhulpcentrum. We hebben goed nieuws, want diezelfde dag nog kregen we een oproep uit Maaseik over een jonge valk. Daar aangekomen stelde onze medewerker vast dat het ook hier ging om een jonge boomvalk!

Ideaal voor onze eerste boomvalk! Voor jonge dieren is het namelijk superbelangrijk dat ze samen opgroeien met soortgenoten. Groeien ze alleen op, dan duurt het veel langer vooraleer de dieren terug wild genoeg zijn om vrijgelaten te worden.

 Allebei krijgen ze dagelijks verschillende malen lekkere stukjes muis, die ervoor moet zorgen dat ze tegen oktober sterk genoeg zijn om de vlucht naar Afrika aan te vatten...

Wordt vervolgd...

Update over de boomvalk...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..