Update Simba...

Onze nieuwe leeuw Simba doet het erg goed!

Onze nieuwe leeuw Simba, die we enkele weken geleden in Frankrijk zijn gaan ophalen, is blijkbaar erg populair. Continu vragen mensen ons hoe het met de leeuw is die door zijn baasje, een dierentemmer, werd achtergelaten.

Daarom een kleine update. Toen Simba in zijn nieuw verblijf werd geplaatst, was het duidelijk dat het dier vermoeid was door de lange rit naar Opglabbeek. Daar was een dag later echter al niet veel meer van te merken. Simba begon uitvoerig zijn nieuw verblijf te verkennen en leek zich eigenlijk al vrij snel op zijn gemak te voelen. Een speciaal voor hem gebouwd nachthok werd snel in gebruik genomen en doet dienst als vaste rustplaats.

Enkele dagen later kreeg Simba al meer vertrouwen in zijn verzorgers, en nu komt hij zelfs al naar de verzorgers toe als die de kooi benaderen. Onze dierenarts heeft ook al de noodzakelijke inenting gegeven tegen rabiës.

Elke morgen en avond krijgt hij een lekker stukje vlees, met daarin 2 pillen om zijn lichte verkoudheid tegen te gaan. 

Simba zit nu in een paradijs in vergelijking met zijn vroegere verblijfplaats, maar momenteel zijn we op zoek naar een nog betere locatie. Al vijf leeuwen konden we plaatsen in een groot opvangcentrum in Zuid-Afrika, en we hopen dat Simba de zesde kan worden…

Kijk hieronder naar een filmpje Simba die in zijn nieuw verblijf wordt geplaatst.

Leeuw Simba wordt in zijn nieuwe verblijf geplaatst. from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Update Simba...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..