Uw hulp is nodig: wolven uit Oekraïne, poema en leeuw uit Litouwen

Het hele jaar door krijgen we vanuit alle hoeken van Europa de vraag om hulp. De afgelopen weken kwamen vragen uit Oekraïne en Litouwen. In beide gevallen gaat het om schrijnende gevallen die dringend hulp nodig hebben.

Twee wolven uit Oekraïne werden in beslag genomen in een klein appartementje in Kiev. Eén van de wolven had een pootbreuk door een beet van de 'tamme' das in hetzelfde appartement! De eigenaar ging met de wolf naar de dierenarts, en via die weg kwam de politie te weten dat er illegaal wolven werden gehouden.

 

Uit Litouwen kwam dan weer de vraag voor de opvang van een leeuw en poema. Beide dieren zitten in een slechte dierentuin, de poema is moddervet door te veel of verkeerde voeding en ook de leeuw zit in een verblijf zonder de nodige verwarming of beschutting.

De wetgevingen rond het houden van exotische dieren worden gelukkig altijd maar strenger, maar dit houdt wel in dat in beslag genomen dieren een nieuwe, goede en betere thuis moeten krijgen. In het verleden hebben we dit al voor honderden schrijnende gevallen kunnen doen. Maar dit kon enkel dankzij uw steun. Help ook de wolven, de poema en de leeuw aan een nieuw leven en steun ons.

Help ons deze dieren op te vangen en een nieuwe thuis te bieden. Stort uw bijdrage via BE79 2350 4072 2733 met mededeling 'Steun wolf/poema/leeuw'! 

We zijn blij met elke grote of kleine steun. Vanaf een bijdrage van 40 euro ontvang je een fiscaal attest, en vanaf 46 euro ben je ook nog eens een jaar lang lid van het Natuurhulpcentrum.

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..