Verbrande kerkuil zorgt voor nakomelingen...

4 juli 2017

Verbrande kerkuil zorgt voor nakomelingen...

Vorig jaar revalideerde er een Nederlandse kerkuil in ons centrum. Het vrouwtje zat op eieren in een nestkast toen er een schuurbrand uitbrak.

Ze bleef tot het allerlaatste moment bij haar kroost, maar moest zichzelf uiteindelijk toch in veiligheid brengen. Tijdens haar vlucht trotseerde ze een vlammenzee die haar poten, buik en veren verbrandde. De kerkuil revalideerde maandenlang in ons centrum en een aantal zwaar verbrandde veren moest zelfs vervangen worden door 'extensions'.

Uiteindelijk kon het kerkuilvrouwtje succesvol worden vrijgelaten op haar broedlocatie. Daar was ondertussen een nieuwe stal gebouwd ... mét een splinternieuwe kerkuilnestkast. Het verhaal krijgt helemaal een happy-end wanneer we van de plaatselijke vogelringer te horen krijgen dat 'onze' verbrande kerkuil dit jaar met succes 4 jongen heeft grootgebracht.

Fantastisch want dankzij deze reddingsactie hebben we dus niet alleen het leven van één kerkuil gered, maar hebben we ook een steentje bijgedragen aan alle nakomelingen die er nog zullen komen...

Verbrande kerkuil zorgt voor nakomelingen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!