Vergiftigde vogels terug vrij...

Vandaag konden twee vergiftigde roofvogels na een kort verblijf in het Natuurhulpcentrum terug worden vrijgelaten!

Op  korte tijd werden twee vergiftigde roofvogels opgevangen in het Natuurhulpcentrum. Wandelaars vonden in Bilzen een buizerd, en de conservator van een natuurgebied in Tongeren bracht een havik binnen.

De kans is groot dat de dieren in hetzelfde gebied vergiftigd werden. Als natuurbeschermers vinden we het schandalig dat in deze tijd nog altijd roofvogels vervolgd worden. In de jaren '60 waren verschillende roofvogelsoorten door ernstige vervolgingen (vergif, afschieten, klemmen) bijna volledig uitgestorven. Dankzij belangrijke beschermingsmaatregelen door talrijke natuurverenigingen doen veel soorten het gelukkig heel wat beter, blijkbaar niet naar de zin van iedereen...

Voor deze twee dieren liep het gelukkig goed af. We waren erg blij dat we de buizerd en havik, in het bijzijn van de vinders, mochten vrijlaten!

Album 'Vergiftigde roofvogels'

Vergiftigde vogels terug vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..