Verkiezingen 2009

Komende zondag wordt elke Vlaming aan de stembus verwacht. Hoewel het Natuurhulpcentrum zich niet bezighoudt met politiek hebben we samen met Vogelbescherming Vlaanderen wat informatie voor u verzameld.

Dit omdat we weten dat het thema 'jacht' heel wat van onze sympathisanten en leden interesseert. Wie graag de standpunten betreffende jacht van de belangrijkste Vlaamse partijen erop wil nalezen kan nu terecht op de website van Vogelbescherming: WWW.VOGELBESCHERMING.BE

Het is fascinerend te lezen hoe sommige partijen zich helemaal laten meeslepen met de natte dromen en wensen van de jagerslobby. Zo deinzen sommige politici er niet voor terug om samen met de jagers de jacht op de houtsnip terug te willen openen. Dit bewijst voor de zoveelste keer dat jacht absoluut NIETS te maken heeft met natuurbeheer! De houtsnip is immers een bedreigde vogelsoort in Vlaanderen, dit diertje richt helemaal geen schade aan en de populatiedichtheid is zéker niet te hoog!Toevallig zou het vlees van een houtsnip wel erg lekker zijn...

Deze en andere interessante weetjes kan u bij de politieke standpunten terugvinden. Toch de moeite om eens na te lezen voordat u het bolletje zondag rood kleurt.

Verkiezingen 2009

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..