Vertrek Brutus - het vertrek...

18 maart 2010

Vertrek Brutus - het vertrek...

Onder ruime mediabelangstelling vertrekt Brutus naar de luchthaven.

Het is nu 4u 's nachts en enkele medewerkers zijn net vertrokken met Brutus naar de luchthaven.

Verschillende media volgden het verhaal van Brutus op de voet. Rond 3u werd de leeuw door onze dierenarts in slaap geschoten. Na een kwartiertje verkeerde hij helemaal in dromenland en kon er nog een korte medische controle gedaan worden. Ook werd voor alle zekerheid een anti-parasitair middel toegediend.

Brutus werd voorzichtig in de speciaal voor hem ontworpen transporteerkist gelegd. Opdat Brutus snel terug zou ontwaken werd een middel toegediend om de verdoving op te heffen.

Rond 6u komen onze medewerkers aan in Schiphol waar om 10u30 zijn vlucht vertrekt naar Kaapstad. Daar wordt hij opgevangen door medewerkers van het Drakenstein Lion Park, waar Brutus aan een nieuw leven kan beginnen.

In het Drakenstein Lion Park verblijven verschillende leeuwen die werden verwaarloosd of mishandeld. In grote rennen kunnen de dieren terug echt leeuw zijn, in een geschikte omgeving en met het juiste klimaat!

Kijk hieronder naar de foto's en een filmpje van het vertrek van Brutus. Meer info over de aankomst volgt uiteraard op onze website.

Album 'Vertrek leeuw Brutus'

Vertrek Brutus - het vertrek...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!