Vertrek Brutus - het vertrek...

Onder ruime mediabelangstelling vertrekt Brutus naar de luchthaven.

Het is nu 4u 's nachts en enkele medewerkers zijn net vertrokken met Brutus naar de luchthaven.

Verschillende media volgden het verhaal van Brutus op de voet. Rond 3u werd de leeuw door onze dierenarts in slaap geschoten. Na een kwartiertje verkeerde hij helemaal in dromenland en kon er nog een korte medische controle gedaan worden. Ook werd voor alle zekerheid een anti-parasitair middel toegediend.

Brutus werd voorzichtig in de speciaal voor hem ontworpen transporteerkist gelegd. Opdat Brutus snel terug zou ontwaken werd een middel toegediend om de verdoving op te heffen.

Rond 6u komen onze medewerkers aan in Schiphol waar om 10u30 zijn vlucht vertrekt naar Kaapstad. Daar wordt hij opgevangen door medewerkers van het Drakenstein Lion Park, waar Brutus aan een nieuw leven kan beginnen.

In het Drakenstein Lion Park verblijven verschillende leeuwen die werden verwaarloosd of mishandeld. In grote rennen kunnen de dieren terug echt leeuw zijn, in een geschikte omgeving en met het juiste klimaat!

Kijk hieronder naar de foto's en een filmpje van het vertrek van Brutus. Meer info over de aankomst volgt uiteraard op onze website.

Album 'Vertrek leeuw Brutus'

Vertrek Brutus - het vertrek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..