Vertrek Brutus - laatste voorbereidingen...

De laatste voorbereidingen worden getroffen voor het vertrek van onze leeuw Brutus naar Zuid-Afrika.

Na maandenlang papieren in orde maken en plannen, is het dan eindelijk zo ver. Onze leeuw Brutus mag vertrekken naar Afrika! Iedereen kent Brutus ondertussen wel. De scheve kaak en de uitgetrokken klauwen aan zijn voorste poten zijn de blijvende bewijzen van een zwaar circusleven waar vorig jaar gelukkig een einde aan is gekomen...

In het Frans circus werd Brutus in beslag genomen en dan overgedragen aan een Franse dierenrechtenorganisatie. Omdat in Frankrijk nergens een opvang te vinden was, werd Brutus opgevangen door het Natuurhulpcentrum.

Op dit moment zijn we bezig aan de allerlaatste voorbereidingen. De extra stevige transporteerkist werd net gevuld met kattenbakvulling en is nu volledig in orde. Alle papieren in verband met het transport van vannacht zijn ook ingevuld.

Om half 3 deze nacht wordt Brutus in slaap geschoten en in de transporteerkist geplaatst. Dan maken we hem terug wakker, en is hij klaar voor de rit naar Schiphol, waar om half 10 morgenvroeg de vlucht naar Zuid-Afrika vertrekt.

Meer info en foto's over het vertrek volgen vannacht...

Album 'Vertrek leeuw Brutus'

Vertrek Brutus - laatste voorbereidingen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..