Verwaarloosd witoorpenseelaapje...

Sinds kort verblijft een nieuw witoorpenseelaapje in het Natuurhulpcentrum. Het werd in La Louvière in beslag genomen.

Enkele dagen geleden kregen we een telefoontje van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. In La Louvière was bij particulieren een verwaarloosd witoorpenseelaapje in beslag genomen.

Het diertje zat ondertussen al in een kooitje bij een lokaal dierenasiel, en twee medewerkers van het Natuurhulpcentrum vertrokken onmiddellijk naar daar. Het was al snel duidelijk dat het aapje er slecht aan toe was.

We contacteerden Roxanne, onze dierenarts, die het aapje volledig onderzocht. De nagels waren veel te lang, de vacht was in slechte conditie en het diertje was graatmager. Met de achterpoten leek ook iets mis te zijn, dus werd een röntgenfoto genomen. Aan het linkerachterpootje was duidelijk een slecht geheelde breuk van het scheenbeen te zien, waardoor het pootje scheef was gegroeid. Hierdoor zal het aapje waarschijnlijk voor altijd een beetje kreupel blijven. De rechterachterpoot was recent gebroken, en dit pootje werd gespalkt.

Verschillende malen per dag reiken we het aapje nu zacht voedsel aan, zodat het wat op krachten kan komen.

Alles wijst erop dat het dier in erbarmelijke omstandigheden werd gehouden. We hopen dat alles snel terug in orde komt.

In het Natuurhulpcentrum verblijft nog een groepje van 6 witoorpenseelaapjes, en het zou geweldig zijn moest deze pechvogel uiteindelijk bij het groepje geplaatst kunnen worden!

Album 'Verwaarloosd witoorpenseelaapje'

Dit verwaarloosde witoorpenseelaapje werd opgehaald in La Louvière

Verwaarloosd witoorpenseelaapje...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..