Verzwakte grote zilverreiger...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep uit de gemeente Meeuwen. Daar zou een witte reiger vastzitten onder een net.

De melder had een mooi aangelegde siervijver die hij vakkundig had afgespannen met een net. Zodoende konden de reigers uit de buurt geen schade aanrichten aan zijn siervissen. De constructie was zelfs voorzien van een deurtje om de vijver te kunnen betreden.

Toen de eigenaar was vergeten om het toegangsdeurtje te sluiten, bleek er plots een witte reiger op zijn vijver te zitten. De vogel probeerde zenuwachtig de weg terug naar buiten te vinden.

Toen onze medewerkers ter plaatse waren, zagen ze dat het om een grote zilverreiger ging. Het dier kon gemakkelijk gevangen worden en bleek erg mager. Grote zilverreigers zien we in onze streken steeds vaker verschijnen...

Dit verzwakte exemplaar zal nog enkele dagen op krachten moeten komen in het Natuurhulpcentrum en zal daarna worden vrijgelaten in een naburig natuurgebied.

Verzwakte grote zilverreiger...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..