Verzwakte oehoe overleden...

Helaas kunnen we niet altijd goed nieuws brengen. Soms zijn er patiënten, die we ondanks alle moeite, niet kunnen redden van de dood. Dieren die er omwille van hun ziekte of kwetsuur zo erg aan toe zijn, dat zelfs de beste medische zorgen niet kunnen baten. Maar ook die dingen gebeuren.

Neem nu de oehoe waarover u op 1 februari kon lezen. Deze vogel was zo sterk verzwakt dat alle hulp te laat kwam. Onze beste zorgen waren niet voldoende en helaas stierf de oehoe.

Onze dierenarts besloot toch eens een kijkje te nemen in de keel van de roofvogel, zodat we een beter zicht op het ziektebeeld zouden krijgen.
Bij het opensnijden van de keel schrokken we toch even want wat we zagen zag er niet lief uit.

De hele keel en krop bleek overwoekerd door ontstekingen en viezigheden.
Dit moest voor het arme dier een enorme kwelling betekend hebben.

Jammer dat we niets meer konden doen voor deze zeldzame roofvogel, maar de gedachte dat we jaarlijks duizenden dieren wél een nieuwe kans kunnen schenken maakt veel goed.
Die motor drijft ons ieder jaar weer voorwaarts en geeft ons de moed om het verschil te maken tussen leven en dood.
 

Verzwakte oehoe overleden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..