Verzwakte ooievaar in Natuurhulpcentrum...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep uit Brecht, provincie Antwerpen. Een plaatselijke dierenarts was gecontacteerd door mensen die een verzwakte ooievaar hadden opgemerkt.

De dierenarts nam contact op met ons opvangcentrum en we besloten een interventieploeg ter plaatse te sturen. De melders (met hulp van de andere buurtbewoners) hadden het dier ondertussen met veel moeite in hun tuinhuisje kunnen lokken.

Onze medewerkers konden de verzwakte ooievaar gemakkelijk vangen en overbrengen naar Opglabbeek. De vogel bleek graatmager en onderkoeld en kreeg een warme binnenkooi ter beschikking.

Momenteel overwintert er al een ooievaar in het Natuurhulpcentrum en wanneer het Antwerpse exemplaar op krachten is, kan hij zijn soortgenoot in de grote vliegkooi gaan vervoegen. In het voorjaar zullen beide exemplaren worden vrijgelaten.
 

Verzwakte ooievaar in Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..