Vis gezocht...

Arenden met grote honger…Vis gezocht

Het is steeds weer een uitdaging om voor alle bewoners van het Natuurhulpcentrum geschikt voedsel te vinden: groenten, fruit, zaden, noten, insecten, korrels, pallets, brokken, muizen,…

Om onze Stellers Zeearenden te verwennen zijn we op zoek naar vis in zijn puurste vorm. De arenden eten het liefst ganse vissen en die mogen best groot zijn: minimum 30 cm maar graag groter. Deze oproep is dus in de eerste plaats voor vissers en viskwekers die onze arenden kunnen verblijden met een stevige forel of andere vis.

De Stellers zeearend behoort tot de grootste roofvogels op aarde. Met zijn enorme spanwijdte van 2m80 domineert hij het luchtruim. Deze bedreigde diersoort werd bij een dierensjacheraar uit Sint-Laureins in beslag genomen. Momenteel loopt er nog een rechtzaak en in tussentijd verblijven de majestueuze vogels in het Natuurhulpcentrum. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..