Visarend uit Nederland

Gisterenavond werd er door de Nederlandse Dierenbescherming Limburg een visarend naar onze opvang gebracht.

De vogel werd gevonden toen hij door twee ganzen werd aangevallen. Blijkbaar had de arend twee ganzenjongen proberen te vangen. De melders dachten in eerste instantie dat het om een buizerd ging die het op hun ganzen gemunt had. Het was de Nederlandse Dierenbescherming die de vogel ophaalde en constateerde dat het om een zeldzame visarend ging.

In het Natuurhulpcentrum werd vastgesteld dat de arend inwendige bloedingen en een complexe pootbreuk had. Zijn toestand kon gisterenavond gestabiliseerd worden. Maar het bleef kritiek. Vanmorgen werd na een röntgenonderzoek duidelijk dat het bovenbeen van zijn poot verbrijzeld was. De vogel ademde bovendien erg zwaar en zijn toestand ging de uren daarna zienderogen achteruit. Namiddag overleed deze prachtige arend aan zijn verwondingen...

Visarend uit Nederland

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..