Vogelcursus!

9 november 2009

Vogelcursus!

Omdat heel wat mensen die in contact komen met het Natuurhulpcentrum geïnteresseerd zijn in vogels, maar vaak niet weten hoe ze moeten beginnen om die vele soorten te herkennen, organiseert het Natuurhulpcentrum een 'BASISCURSUS vogelherkenning'.

Deze cursus is speciaal ontworpen voor mensen zonder enige voorkennis en bestaat uit 4 theorielessen en 2 praktijkexcursies.
Elke theorieles bestaat uit 2 delen: het eerste deel is een determinatiegedeelte, na de pauze worden door een bioloog interessante en aanverwante thema's aangesneden (vogeltrek, aanpassingen van vogels, optisch materiaal,...)

Op een unieke manier leren we de cursisten op enkele lessen ruim 60 veel voorkomende vogelsoorten herkennen. Dit doen we op basis van zogenaamde 'kapstoksoorten' die nauwkeurig thuis ingestudeerd moeten worden. Verder leren we iedereen werken met en opzoekingen doen in een vogeldeterminatiegids. Na deze cursus zal u goed voorbereid de wereld van de vogels kunnen verkennen.

De theorielessen voor 2009 gaan door in de Lindezaal van het Natuurhulpcentrum, steeds op donderdagavonden en dit op
19 nov, 26 nov, 3 dec en 10 dec.

De excursies 2009 gaan door op een vogelrijke locatie (meer info krijgt u tijdens de cursus zelf) en dit op zondag 13 december in de voormiddag en op zaterdag 19 december in de namiddag.

Inschrijven voor deze cursus kan via ons nummer 089/854906, of via e-mail info@natuurhulpcentrum.be

Vogelcursus!


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!