Vogelvanger betrapt...

Gisteren werden dankzij het snelle optreden van het Agentschap voor Natuur en Bos een twintigtal illegaal gevangen zangvogels vrijgelaten.

Gisterenmorgen kregen we een anonieme tip over een vogelvanger in Paal-Beringen. We willen zelf natuurlijk niet voor politie spelen, maar zoals altijd speelden we de verkregen informatie door aan het Agentschap voor Natuur en Bos, de bevoegde instantie voor dergelijke zaken.

Zij traden snel op en vonden bij de vogelvanger vijftien ongeringde putters en zes sijzen. Het ontbreken van een ring wijst erop dat de dieren illegaal gevangen werden. Er werden ook een aantal vangnetten in beslag genomen.

De vogels konden snel terug vrijgelaten worden. Spijtig genoeg krijgen we geregeld gelijkaardige oproepen. De vogels worden gevangen, voor grof geld verkocht, en slijten de rest van hun leven in zielige kleine kooitjes.

Gelukkig worden sommige vogelvangers betrapt, en kunnen jaarlijks heel wat van deze vogels terug genieten van hun vrijheid.

Wie tips heeft over vogelvangers, kan deze altijd melden op ons nummer 089/854906.

Vogelvanger betrapt...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..