Volksverhuizing in het Natuurhulpcentrum...

Regelmatige bezoekers van onze website zullen zeker weten dat we vaak apen en wasberen moeten opvangen in het Natuurhulpcentrum. Een goede thuis zoeken voor deze dieren is erg moeilijk, maar voor 9 berberapen en 4 wasberen was het vandaag eindelijk zover; ze mochten vertrekken naar Stichting Aap, een gespecialiseerd opvangcentrum voor exotische zoogdieren in Nederland.

Na het regelen van allerlei vergunningen en documenten, kon de vangst beginnen. Met behulp van enkele zware netten en stevige handschoenen werd elke aap gevangen, nog even nagekeken en in een transportkist gezet.

2 groepen waren het die vandaag mochten vertrekken. De grootste groep is de groep van alfamannetje Junior, samen met de jonge mannetjes Pepito en Bartje, vrouwtjes Lizzy en Liesje, en peuter Georges. Enkele van deze dieren verbleven al meer dan 3 jaar in het Natuurhulpcentrum! Al de berbers werden apart binnengebracht, dus mogen we wel van een succesverhaal spreken nu de dieren hier kunnen vertrekken als een leuke familie.

De tweede groep bestond uit drie leden: Flippo, Nancy en Momo. Flippo en Nancy zien er wat anders uit dan “normale” berbers, omdat ze jarenlang in een erg kleine kooi zaten, en hierdoor niet goed hebben kunnen groeien.

Door het vertrekken van de 9 dieren komen onze 2 grootste kooien vrij. Lang zullen ze echter niet leegstaan, want in onze quarantaineruimte wacht alweer een nieuw stevig berbermannetje dat hopelijk binnen enkele maanden het hoofd zal zijn van een nieuwe familie…
 

Volksverhuizing in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..