Voorbereiding leeuwentransport

15 januari 2015

Voorbereiding leeuwentransport

Sinds enkele weken zijn we volop bezig met de voorbereidingen van een leeuwentransport. Leeuwinnen Maggie en Sonja verhuizen immers volgende week naar hun nieuwe thuis in Zuid-Afrika.

We vonden voor onze Duitse poezen een perfecte plek in Shamwari, waar de Born Free Foundation een Big Cat Sanctuary uitbaat. Maggie en Sonja werden in 2013 in beslag genomen bij een circus in Hamburg (DE). De dieren werden daar in slechte omstandigheden aangetroffen. Zo miste Maggie een groot stuk van haar staart en had ze een geïnfecteerde staartwonde. Onze dierenverzorgers hebben Maggie wekenlang intensief moeten verzorgen, maar met succes. De wonde aan haar staart is volledig genezen.

Om het transport vlotjes te laten verlopen, proberen we de leeuwinnen te trainen om zelf in hun transportkist te stappen. Daarom krijgen ze al enkele dagen stukjes vlees in hun transportkist, die tegen hun ren werd geplaatst. Op die manier hoeven we de dieren niet te verdoven om ze in te laden.

Bedoeling is om dinsdagmorgen te vertrekken met de leeuwen richting Heathrow, vanwaar de vlucht vertrekt naar Zuid-Afrika. Hun eindbestemming is het prachtige opvangcentrum voor grote katten in Shamwari, Zuid-Afrika. Daar kan het tweetal genieten van  'lifetime care'...

Voorbereiding leeuwentransport


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!