Voordracht brandweer Hasselt

Geregeld worden we gevraagd om voordrachten te geven voor hulpdiensten. Afgelopen week waren we te gast bij de brandweer van Hasselt.

De hulpdiensten zijn immers vaak als eerste ter plaatse bij wilde dieren in nood. Er zijn dan ook heel wat raakvlakken tussen de werking van deze diensten en het Natuurhulpcentrum.

Daarom vond de brandweer van Hasselt het interessant om onze voorzitter Sil uit te nodigen voor een voordracht. In de polyvalente zaal van de brandweerkazerne vertelde Sil ronduit over de werking en geschiedenis van het Natuurhulpcentrum. Er was natuurlijk ook extra aandacht voor de praktische kant: hoe omgaan met wilde dieren, wat te doen bij een gewond everzwijn, hoe ga je om met slangen of schorpioenen, hoe haalt het Natuurhulpcentrum vogels uit een schouw,...

Ook de brandweer heeft natuurlijk heel wat ervaring en kennis en na de voordracht werd er nog dieper ingegaan op vragen die uit het publiek kwamen.

Voordracht brandweer Hasselt

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..