Voordracht ""Expeditie Solala

4 mei 2015

Voordracht ""Expeditie Solala

Vrijdagavond organiseren we een leuke en boeiende voordracht over een expeditie naar het afgelegen Nechisar National Park in Ethiopië.

In januari trokken onze biologen Michiel en Frederik naar Ethiopië om, samen met nog 5 andere biologen, op zoek te gaan naar de Nechisar Nachtzwaluw. Deze vogelsoort, de "heilige graal onder de vogels" is enkel gekend door een vleugel die 25 jaar geleden in het gebied gevonden werd, maar tot nu heeft niemand deze vogel ooit in levende lijve gezien.

Omdat nog niet geweten was welke dieren er allemaal in dit afgelegen gebied voorkomen, probeerde het team ook zoveel mogelijk andere diersoorten te inventariseren. Met mistnetten, trailcams, life-traps, spotlights,... werd het Nechisar National Park volledig uitgekamd, en kwam het team terug met een mooie lijst van waargenomen dieren, inclusief enkele spectaculaire ontdekkingen!

Op deze boeiende avond vertellen Michiel en Frederik over hun avonturen aan de hand van foto's en leuke filmpjes. Iedereen is van harte welkom, inschrijven is wel noodzakelijk.

Wanneer? Vrijdag 8 mei

Waar? Grote Lindezaal in het Natuurhulpcentrum, Industrieweg Zuid 2051, 3660 Opglabbeek

Hoe laat? Van 20u-22u

Inkom? 2 euro

Inschrijven via info@natuurhulpcentrum.be

Voordracht "Expeditie Solala


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!