Vos geopereerd aan poot...

Deze week werd er een jonge vos binnengebracht met een gebroken poot. De breuk zag er niet al te best uit waardoor het aanleggen van een spalk niet mogelijk was.

Er werden röntgenfoto's gemaakt en onze dierenarts besloot over te gaan tot een operatieve ingreep. Aangezien het dier nog jong was zou dat de heling van de breuk ten goede komen. Tijdens een uur durende operatie werd er door twee dierenartsen een metalen plaatje gebruikt om de complexe breuk op zijn plaats te houden.

De ingreep verliep vlekkeloos en het jonge vosje verblijft nu op onze intensivecareafdeling. Het dier krijgt antibiotica toegediend en moet uiteraard veel rusten. Hopelijk kunnen we dit jonge vosje een tweede kans geven en hem over enkele maanden vrijlaten in de natuur, de enige thuis voor wilde dieren.

Vos geopereerd aan poot...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..