Vos gered uit mestkuil...

Gisteren kregen we een oproep van een bedrijf uit Bree. Daar was een vos terecht gekomen in een mestkuil van 60m bij 50m.

De mestkuil was gevuld met water en bezinksel en de vos geraakte er onmogelijk nog uit via de steile en gladde wanden. Het uitgeputte dier had zich op een drijvend platform in veiligheid kunnen brengen. Eerst werd geprobeerd de vos vanop de kant te vangen met een schepnet op een lange stok. Het bassin was echter zo groot dat het erg moeilijk was om het dier op die manier te strikken.

Een medewerker besloot zich op te offeren en daalde af in de mestkuil om de vos te vangen. Daarvoor moest hij zich een weg banen door de stinkend smurrie. Uiteindelijk kon het dier in een schepnet gestrikt worden.

De vos werd meegenomen naar Opglabbeek om gewassen te worden en ook onze collega heeft een deugddoende douche genomen. Vanmorgen kon de vos terug worden vrijgelaten...

Album 'Vos mestkuil'

Vos gered uit mestkuil...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..