Vos gered uit strop...

Vanmiddag werd het Natuurhulpcentrum opgeroepen voor een vos in een strop in Zuid-Limburg. Toen onze medewerkers aankwamen was het dier echter op de loop gegaan met een staalkabel van 3m achter zich aan.

Een wandelaarster die de vos gevonden had beleefde de schrik van haar leven. Terwijl ze wanhopig probeerde de vos uit de strop te bevrijden arriveerde er een jager die met geladen jachtgeweer de gestropte vos wilde afschieten. De moedige wandelaarster liet dit echter niet gebeuren en sprong letterlijk in de bres voor de vos. Als levend schild ging ze tussen de vos en de woedende jager staan. Ze slaagde er na een hoog oplopende ruzie zelfs in om de jager te doen afdruipen.

Toen de vos zich even later kon losrukken liep hij met de strop en 3m kabel een naburige tuin in. Op dat moment kwamen onze medewerkers toe en samen met de wandelaarster en enkele buurtbewoners werd de omgeving uitgekamd. Gelukkig werd de vos snel teruggevonden en kon hij bevrijd worden van het afschuwelijke marteltuig. De vos was gelukkig niet erg gekwetst en kon enkele kilometers verder vrijgelaten worden.

De soepelere bejaging op de vos die minister Schauvliege heeft goedgekeurd is voor bepaalde jagers blijkbaar een soort 'carte blanche' op het gebruik van stroppen en andere illegale tuigen. Bovendien heeft de Minister ook goedgekeurd om jagers meer tussen de huizen te laten jagen. Dit zal onvermijdelijk leiden tot confrontaties tussen jagers en wandelaars of omwonenden. Gelukkig is de wandelaarster in dit geval ongedeerd gebleven na de confrontatie met een gewapende jager.We willen haar langs deze weg alleszins proficiat wensen met haar moedige optreden.

Vos gered uit strop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..