Vos gered uit wachtbekken

Vandaag werden we rond de middag opgeroepen door de brandweer van Maasmechelen. Er zouden twee vossen in een wachtbekken gesukkeld zijn. Meteen werden lange stokken en netten in een auto geladen en gingen drie medewerkers ter plaatse kijken.

Rond half één kregen we een oproep uit Dilsen-Stokkem. Arbeiders die zonnepanelen plaatsen hadden vanop het dak van een bedrijf in Dilsen-Stokkem twee vossen opgemerkt die in een wachtbekken gesukkeld waren. Een van de vossen lag levenloos in het water terwijl de andere verwoede pogingen deed om er zelf uit te raken.

Eénmaal aangekomen hielp de brandweer van Maasmechelen ons op het terrein en zagen we inderdaad twee vossen zitten. Door de gladde wanden van het wachtbekken gleed de vos telkens naar beneden en geraakte er dus niet zelf uit. Zo snel mogelijk werd Roy met behulp van een touw naar beneden gelaten en kon de uitgeputte vos snel worden gevangen. Voor de andere vos kwam helaas alle hulp telaat. Deze was, waarschijnlijk door uitputting, al gestorven.

De onderkoelde en uitgeputte vos kwam bij ons gelukkig snel terug op krachten en kon na enkele uren al losgelaten worden. Ook werd het bedrijf gecontacteerd met de vraag of ze iets aan dit probleem konden doen. Een ruw matje is gemakkelijk geplaatst en de dieren hebben terug grip zodat ze zelf uit een put kunnen klimmen.

Album 'vos dilsen stokkem'

Vos gered uit wachtbekken

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..