Vos in strop...

Vanmiddag bevrijdden enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een vos die in een strop was terechtgekomen.

Tijdens een boswandeling in Diepenbeek begon de hond van enkele wandelaars ineens paniekerig te blaffen. De wandelaars gingen een kijkje nemen en bemerkten een vos die vast zat in een strop!

Snel werd contact opgenomen met het Natuurhulpcentrum, waarna enkele medewerkers vertrokken. Middenin een terrein vol met struiken zat inderdaad een vos. De strop zat helemaal rond zijn heupen verstrikt, en de vos kon geen kant meer uit.

Vaak veroorzaken deze stroppen diepe vleeswondes, maar dit was hier gelukkig nog niet het geval, wat erop wijst dat de vos nog maar net verstrikt was geraakt. We konden het dier dan ook direct terug vrijlaten.

Gelukkig werd deze strop snel ontdekt en liep het voor deze vos goed af. Meestal echter sterven deze vossen een langzame, pijnlijke dood.

Het plaatsen van dergelijke stroppen is uiteraard illegaal. Bemerk je er toch een, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Natuurhulpcentrum op het nummer 089/854906.

Bekijk hieronder een filmpje van de reddingsactie!

Vos in strop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..