Vos in strop...

Gisteren, de dag na werelddierendag, werd het Natuurhulpcentrum opgeroepen voor een in een strop vastzittende vos in Opglabbeek . De strop, gemaakt met remkabels van fietsen, was gelukkig niet erg strak rond de nek gespannen, waardoor de vos toch nog wat kon rondlopen. Enkele medewerkers gingen snel een kijkje nemen, en na een halfuurtje zoeken werd de vos snel gevangen .
In het Natuurhulpcentrum werd met een scherpe tang de strop losgeknipt. Vaak zorgen dergelijke kabels voor ernstige snijwonden in de nek van de vos, maar gelukkig had deze vos geen kwetsuren, waardoor hij snel terug kon worden vrijgelaten .

Jaarlijks vangt het Natuurhulpcentrum verschillende vossen op die in een strop terechtkwamen. Soms zijn de dieren al dood, of moeten de diepe wondes wekenlang verzorgd worden . Grote schuldigen zijn vaak jagers, omdat vossen roofdieren zijn die prooien durven pakken waar jagers liever zelf op schieten… Uiteraard een hele domme reden om dieren te doden.
Voor deze vos liep het gelukkig goed af. Nu alleen maar hopen dat sommige mensen snel tot het besef komen dat stroppen, kogels en andere rommel helemaal niet thuishoren in de natuur !
 

Vos in strop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..