Vos in strop...

26 maart 2020

Vos in strop...

In het Natuurhulpcentrum werken we door de huidige corono-situatie met een minimale bezetting. We rijden dan ook enkel uit in zéér dringende gevallen. Een dringend geval was de vos in de strop van vandaag. Ter hoogte van de Vranckenschansweg in Zonhoven merkte een wandelaar op dat zijn hond nogal vreemd reageerde bij het passeren van een sloot. Toen de man in de sloot keek, zag hij een vos zitten. De vos raakte in paniek en spartelde hevig heen en weer. De wandelaar merkte toen op dat de vos geen kant uitkon. Het arme dier zat met zijn nek vast in een strop!

De wandelaar nam contact met ons op, en na een klein halfuurtje waren we ter plekke. Een ijzeren staaf was langs een wissel van de vos in de grond geklopt. Aan de staaf hing, net boven de wissel, een strop gemaakt van een remkabel van een fiets. We konden de vos redelijk snel vangen en de strop doorknippen.

In het Natuurhulpcentrum werd de vos gecontroleerd. Het dier had gelukkig nog geen snijwondes en kon daarom onmiddellijk terug worden vrijgelaten. Jammer genoeg heeft niet elke vos zoveel geluk. Jaarlijks krijgen we toch een aantal gelijkaardige slachtoffers binnen. Stroppen plaatsen is illegaal, maar blijkbaar blijven er altijd idioten die naar dergelijke zaken grijpen om van roofdieren af te raken....


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!