Vos in strop...

Deze week moesten we naar Beringen. Een vos raakte verstrikt in een strop.

We werden gecontacteerd door een scholier die na schooltijd de spartelende vos opmerkte. De strop, die gemaakt was uit dunne ijzerdraad en daardoor al diep was ingesneden in zowel de poot als de hals, was vakkundig boven een wissel onder een omheining gespannen.

Een vos, die tijdens zijn dagelijkse route op zoek naar voedsel onder de omheining doorkruipt heeft geen schijn van kans en belandt recht in de strop. Hoe harder de vos trekt, hoe feller de strop zich aanspant en dieper in het vlees snijdt.

Een gruwelijke manier die spijtig genoeg nog dankzij stropers jaarlijks heel wat slachtoffers maakt, meestal door de onterecht negatieve reputatie van de vos, vaak nog eens extra aangewakkerd door de jagers...

Voorzichtig werd de strop losgeknipt. In het Natuurhulpcentrum werd de vos verdoofd, zodat de wondes volledig proper gemaakt konden worden. Een veel slimmere én diervriendelijke manier om vossenproblemen op te lossen, vind je hier.

Vos in strop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..