Vos uit buis gered...

Gisteren stond er plots een fietser aan onze deur. De man in kwestie was van Meeuwen naar Opglabbeek aan het fietsen toen hij plots een gekwetste vos in de gracht zag liggen.

De fietser stond de weg uit te leggen tegen een automobilist, toen hij in zijn ooghoek iets in de gracht zag bewegen. Hij zag tot zijn verbazing een vos in de gracht die hulpeloos probeerde weg te vluchten. Het dier leek gekwetst aan zijn achterpoot. Omdat de dierenvriend ons telefoonnummer niet op zak had, fietste hij snel naar het Natuurhulpcentrum.

Samen met twee medewerkers ging hij ter plaatse om de juiste vindplaats aan te duiden. Maar er was geen vos meer te zien. Na een korte zoektocht werd het dier uiteindelijk gevonden in een duiker, een betonnen buis onder de weg. De vos was tot in de buis gesukkeld en hield zich daarin schuil. Omdat we met onze schepnetten niet tot bij het dier geraakten, werd er een hulpmiddel bijgehaald. Met een lange telescopische stok duwden we een klein emmertje én de gekwetste vos naar buiten. Aan de andere kant stond een medewerker met een vangnet om het verkeersslachtoffer te strikken.

Op de verzorgtafel zagen we dat het om een jonge vos van dit jaar ging. Jonge vossen zijn erg kwetsbaar en kennen de gevaren van het verkeer nog niet. Het dier had een gebroken poot en verblijft momenteel op onze spoedafdeling. De dierenarts onderzoekt momenteel de röntgenfoto van de breuk om te bepalen of een operatie noodzakelijk is.

Vos uit buis gered...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..