Vos uit strop gered...

Gisteren werden onze medewerkers naar Genk geroepen. Daar hadden wandelaars een vos in een strop gevonden...

De wandelaars zagen in een weide een rosse staart heen en weer zwaaien en dachten in eerste instantie dat het een rosse kat was die een muis te pakken had. Toen ze na hun rondje wandelen weer langs de weide kwamen, zagen ze echter dat het een vos was die vast zat.

Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze dat het dier vasthing in een strop. Ze twijfelden niet en knipten de draad los. De strop bleef echter rond het achterlijf van de vos zitten waardoor die verlamd bleef liggen. Het Natuurhulpcentrum werd gebeld en enkele medewerkers kwamen ter plaatse.

Onze medewerkers konden het dier snel vangen maar kregen de strop ook niet onmiddellijk los. De ijzerdraad zat zo strak rond het achterlijf, dat je er amper aan kon. De vos werd voor verzorging meegenomen naar Opglabbeek waar hij kon bevrijd worden van het marteltuig. Voorlopig verblijft het dier ter observatie op onze intensieve zorgen.

Uiteraard zijn stroppen verboden in Vlaanderen. Het zijn immers 'niet selectieve' vangtuigen wat wil zeggen dat eender welk dier erin kan komen vastzitten: vossen, dassen, konijnen, egels maar ook katten of honden.

Vos uit strop gered...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..