Voskoesoe in het Natuurhulpcentrum...

Sinds gisteren heeft het Natuurhulpcentrum er weer een nieuwe vreemde gast bij.

We werden 's avonds opgebeld door mensen uit Geel dat er een 'vreemd' diertje, niet veel groter dan een kat, in de tuin rondspookte.
Ze konden niet juist zeggen wat het was maar de hoofdverdachte, namelijk een wasbeertje, bleek al snel uitgesloten na een korte beschrijving.

Aangezien het diertje weer verdwenen was, en Geel een héél eind rijden is van hier, beloofden we 's morgens even langs te komen om een fuik te plaatsen.

Rond 24.00u belde de brandweer van Geel ons echter op. Ze werden eveneens opgeroepen voor dit vreemde diertje en besloten eens te gaan kijken. Ze wisten het dierje te vangen door het te verblinden met hun zaklampen en vroegen nu of we het diertje konden opvangen.
Geen probleem natuurlijk en niet veel later waren we al onderweg naar Geel.

Eenmaal aangekomen bleek het 'vreemde' diertje een Voskoesoe te zijn.
Voskoesoes zijn Australische klimbuideldieren, ook wel eens boomkangeroes genoemd. Het zijn rustige nachtdieren die er erg lief uitzien, maar toch venijnig uit de hoek kunnen komen. Oppassen dus!

Helaas zullen we ook nu weer een nieuwe thuis moeten zoeken voor deze arme sukkelaar, enkel en alleen omdat sommige domme mensen steeds weer specialere huisdieren willen bezitten.
Wat een zonde.

Voskoesoe in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..