Vrijlating van enkele jonge reeën...

Vandaag is de grote dag aangebroken voor enkele van onze jonge reeën om van hun vrijheid te gaan genieten.

Elk jaar in de periode mei/juni krijgen we minstens een paar ouderloze reeën over de vloer.

Geen makkelijke opdracht om zomaar de taak van de moeder over te nemen, maar we slagen er toch elk jaar in om deze job tot een goed einde te brengen. Het grootbrengen van de dieren is zo intens dat de opvoeding verdeeld wordt over twee mensen die het beste van zichzelf geven, de ene in de beginfase, de andere in de verwilderingsfase. We willen immers niet dat de dieren te tam worden en naar mensen toekomen.

Tijdens het grootbrengen wordt in de eerste fase speciale melk gegeven, later worden hopen bladeren, kruiden en takken aangevoerd om de dieren te voorzien van vers groenvoer.

Ook dit jaar hebben we weer een aantal reeën kunnen grootbrengen. Zij hadden vandaag het geluk terug naar de natuur te mogen. We brengen de dieren naar een ontzettend groot terrein waar ze in alle veiligheid zelfstandig mogen leven. Hier is geen verkeer en er mag niet gejaagd worden.

De beste manier om verder op te groeien volgens ons...

Vrijlating van enkele jonge reeën...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..