Vrijlatingen...

Vandaag werden een heel deel merels, duiven, kraaien, kauwen,... vrijgelaten. Ook een wezeltje mocht na een verblijf van enkele weken in het Natuurhulpcentrum van de vrijheid proeven.

Dagelijks krijgen we tientallen jonge dieren binnen in het Natuurhulpcentrum. Vaak zijn het dieren die verlaten werden door de ouders, of vogeltjes die te vroeg uit het nest vielen. Om dergelijke dieren uiteindelijk groot te krijgen, is enorm veel werk, geduld en toewijding nodig.

Al deze moeite heeft wel als resultaat dat we elke week een groot aantal dieren kunnen vrijlaten.

Vandaag was het de beurt aan een deel kauwen, kraaien, eksters, houtduiven en merels. Hoogtepunt was echter een jonge wezel die als piepjong kaal wormpje in het Natuurhulpcentrum werd binnengebracht. De eerste weken verbleef het wezeltje in onze couveuse, waar het elke paar uur speciale melk kreeg.

Daarna kon ze verhuizen naar een grotere kooi waar ze langzaamaan minder melk, maar meer stukjes muis kreeg, totdat ze zelf sterk genoeg was om muizen te doden.

De vogels werden voor de vrijlating voorzien van een wetenschappelijke voetring. Op die manier hopen we ooit nog te vernemen hoe het uiteindelijk met de vogels is afgelopen...

Album 'Vrijlatingen 27062009'

In de lente en zomer kunnen we wekelijks een groot aantal dieren vrijlaten die in het Natuurhulpcentrum werden grootgebracht.

Vrijlatingen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..