Vrijwilligersjobbeurs

17 februari 13u @ NHC


vrijwilligersjobbeurs

Vertoef jij ook graag in de natuur, ben je graag omringd door dieren en ben je iemand waarbij daden meer betekenen dan woorden? Lees dan gerust verder want in het Natuurhulpcentrum zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers.We hebben nood aan diverse profielen zodat iedereen met zijn eigen kwaliteit en interesse tot uiting kan komen. Daarom organiseren we op 17 februari om 13u een vrijwilligersjobbeurs waar je kennis kan komen maken met onze verschillende afdelingen. Opgelet, minimumleeftijd is 16 jaar.

Inschrijven kan door je naam en telefoonnummer door te sturen naar: vrijwilligers@natuurhulpcentrum.be. Verdere info volgt dan via mail.

Intensieve zorgen

Onze vrijwilligers op de intensieve zorgen helpen het team van dierenverzorgers en dierenartsen met de verzorging van de zieke en gewonde wilde dieren, het grootbrengen van de jonge dieren en het poetsen van de vele verblijven en materialen die hierbij nodig zijn.

nazorg

De nazorgvrijwilligers helpen onze dierenverzorgers met het verzorgen van de dieren die bijna klaar zijn voor de vrijlating. Met behulp van voederschema's wordt het eten voor de dieren zelfstandig bereid en daarna uitgedeeld aan de vele patiënten. Het onderhouden van de verblijven en de vele afwas die erbij komt kijken hoort er natuurlijk ook bij.

Technische dienst

Onze technische dienst zorgt voor het onderhoud van alle accommodatie. Nieuwe verblijven bouwen, nestkasten verven en in elkaar timmeren, transportkooien maken,... . Technische kennis is niet verplicht maar wel mooi meegenomen.

onthaal / winkel

Naast het bemannen van de permanentie op het onthaal assisteren deze vrijwilligers ook bij de intake van nieuwe dieren en het helpen van de klanten in onze winkel. Aankopen uit de online winkel verzendklaar maken en het proper houden van de accommodatie behoort ook tot het takenpakket.

gidsen en catering

Deze vrijwilligers helpen bij het rondleiden van de vele groepen die het Natuurhulpcentrum jaarlijks bezoeken en het aanbieden van koffie en vlaai aan de bezoekers.

interieur

Een dierenziekenhuis moet een zeer propere en hygiënische omgeving blijven. Onze vrijwilligers die instaan voor het interieur zorgen wekelijks dat alle gebouwen proper gepoetst zijn.

boekjesmakers

5 keer per jaar komen onze boekjesmakers samen. Zij zorgen ervoor dat onze ledenboekjes verzendklaar gemaakt worden. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..